Gang i hjulene hos Lysen Biler

Der er sket en masse nyt hos Lysen Biler i Sorø, som ved årsskiftet sagde goddag til Mazda. Der er også kommet nye spændende Suzuki-modeller.

”Vi skulle have holdt åbent hus i foråret, men så kom corona-situationen,” fortæller Magnus Dall fra salgsafdelingen, der nu ser frem til at kunne fejre alle nyhederne i sensommeren, forhåbentligt samtidig med lanceringen af en ny Mazda-model.Der er sket en masse nyt hos Lysen Biler i Sorø, som ved årsskiftet sagde goddag til Mazda. Der er også kommet nye spændende Suzuki-modeller.

”Vi skulle have holdt åbent hus i foråret, men så kom corona-situationen,” fortæller Magnus Dall fra salgsafdelingen, der nu ser frem til at kunne fejre alle nyhederne i sensommeren, forhåbentligt samtidig med lanceringen af en ny Mazda-model.

Lysen Biler blev i foråret eneforhandler af Suzuki-biler i afdelingen i Ringsted. Allerede inden aftalen kom i hus, var Lysen Biler i Ringsted autoriseret serviceværksted for Suzuki, og Sorø-afdelingen har i mange år forhandlet Suzuki-biler.

Fra Ringsted til Sorø
”Når vi forhåbentligt snart er gennem den værste del af corona-krisen, er Lysen Biler klar til at sende en masse nye biler ud på vejene,” fortæller Magnus Dall, der har været to år hos Lysen Biler i Sorø.

I bosætningskommunen Sorø er der mange, der kører mod øst for at arbejde. Magnus Dall kører den anden vej, for han er født og opvokset i Ringsted og har boet dér i alle sine 22 år.
”Sorø er en hyggelig by,” siger han. ”Det virker som om forretningslivet i Sorø har et stærkere sammenhold end i Ringsted, hvor butikkerne i bymidten er pressede. Vi har heldigvis RingStedet og Ringsted Outlet, men Sorø har mange aktiviteter. Der er ingen by, hvis ikke der er butikker, og det er butikkerne i Sorø, der som medlemmer af Sorø Handel og Service, giver liv i byen,” tilføjer han.

Fem bilmærker i tre byer
Udover afdelingerne i Sorø og Ringsted har Lysen Biler en afdeling i Næstved. Virksomheden skriver sin historie tilbage til 1979, da Poul Hansen etablerede sig som Toyota-forhandler.

I 2003 blev Lysen Biler i Sorø forhandler af Suzuki. I 2017 fejrede Lysen Biler sin fødselsdag og markerede samtidig, at Poul Hansen officielt overgav ‘rattet’ til sønnerne Anders og Christian. I 2019 åbnede Lysen Biler sin Ringsted-afdeling, og tilbyder i dag salg og/eller service af Fiat, Nissan, Mitsubishi, Suzuki og Mazda.