Glad genåbning hos Røde Kors

Røde Kors tøjbutik i Storgade genåbnede den 1. marts. De har altid mange spændende second hand-varer på lager, men dette forår har der været ekstra meget at vælge imellem pga. den lange nedlukning.

Ventetiden har de frivillige brugt på at sortere varer og rydde op. De er gode til at finde de sager frem, som passer til sæsonen – sommerhatte og solbriller, regntøj og hjemmestrikkede sweatre eller lune hæklede tæpper. Du kan gøre de mest forrygende fund i Røde Kors’ tøjbutik. Følg butikken på Facebook lige her.

Her er også en lille afdeling med legetøj og køkkenting, men hvis du vil have det store udvalg af glas og porcelæn, kan du med fordel besøge Røde Kors’ møbelbutik på Industrivej.

Unika i klædeskabet og klude til tæpper
Borgerne i Sorø er gode til at rydde op, og Røde Kors modtager mange fine klæder i deres genbrugscontainer, som du finder i gården. Når man nu endelig har taget sig sammen til at rydde op i tøjbunkerne, bør andre kunne få nytte af det. Det som tøjet indbringer bliver brugt til humanitær hjælp til dem, der lider nød nationalt og internationalt.

Det tøj, som vi lægger i containeren, bliver samlet sammen, sorteret og vasket. Noget af det kan ikke sælges i en af genbrugsbutikkerne, og andet bliver lavet om til klude, der bliver genanvendt på anden vis.

Genbrugsbutikken er for mange Røde Kors’ mest synlige aktivitet. Butikken medvirker i de aktiviteter og temaer som Sorø Handel og Service arrangerer i bymidten, når der fejres Påske, Halloween, og når juletræet tændes på Torvet.

Familievenner og besøgsvenner
Men Røde Kors i Sorø varetager mange andre vigtige opgaver. De hjælper bl.a. børnefamilier i Sorø med behov for en lille håndsrækning. Som familieven i Røde Kors Sorø mødes du med familien ca. hver 14. dag og hjælper f.eks. med lektier eller som bisidder på møder med kommunen.

Corona-nedlukningen har forstærket ensomheden, og alt for mange sidder alene. Røde Kors i Sorø har en besøgstjeneste, og søger løbende besøgsvenner, altså mennesker der vil bruge en times tid om ugen til at besøge en af de mange ensomme.

Vågetjenesten udføres af de frivillige, som er af den overbevisning, at der ikke er nogen mennesker, som skal dø alene. Derfor tager vågetjenesten ud i private hjem og på plejecentrene for at være til stede i den sidste stund hos dem, der ikke har familie eller venner i nærheden. Eller hvor disse har brug for at få en pause i deres sidste stund med en nær og kær, der er ved at gå bort.

De 30 frivillige, der engageret med flygtninge-borgere i Sorø Kommune, har modtaget Sorø Kommunes kollektive Frivilligpris 2020.