Café Storgade åbner igen

Det er med et stort smil, Karianne Andersen kan meddele, at Café Storgade åbner igen i uge 29. Under corona-nedlukningen har køkkenchefen på Storgade 18 ligesom mange andre tilbudt takeaway, men nu kan man snart nyde smørrebrød og sandwich, kaffe og kage ved bordene i den lille hyggelige café.

Som mange andre har også Café Storgade benyttet den ufrivillige nedgang i aktiviteten til at ændre rutinerne mere permanent.

”Jeg går og sysler med at lave lidt om i sortimentet,” siger indehaver Karianne Andersen , der nu søger en ny medarbejder til cafeen.

”Ændringerne afhænger lidt af, hvem der bliver den nye i køkkenet. Hvis min plan lykkes, kommer der til at ske en hel masse,” siger hun, der selv bruger meget af arbejdstiden i storkøkkenet i Sorø Hallen, kaldet Café K, som hun forpagter. K for Karianne.

Det man måske kunne kalde ’lillesøsteren’ – Café Storgade – vil fastholde smørrebrød og sandwich samt kaffe og kage på menukortet. Nogle af de andre populære tilbud flytter ud i hallen, hvor der er plads til større armbevægelser, og hvor gæsterne ikke kan blive generet af larm fra køkkenet.

”Cafeens gode gamle tilbud vil blive suppleret af nye,” fortæller Karianne Andersen. ”Jeg regner med, vi vil servere i to tidsrum, ved frokosttid og om eftermiddagen samt kan vores gæster også kan få serveret vin og øl,” tilføjer hun.

Soraneren Karianne Andersen har arbejdet i køkken, siden hun var 14 år, men det er for nylig den erfarne køkkenchef etablerede sit eget spisested i Sorø, som umiddelbart efter meldte sig ind i Sorø Handel og Service. Da muligheden bød sig til, tog det kun fem dage før beslutningen var truffet og kontrakten underskrevet. Overtagelsen af køkkenet i Sorø Hallen var en lidt større mundfuld.

”Jeg skulle søge mere information, før jeg turde tage springet, så det var en længere proces,” siger Karianne Andersen, der nu kan drage synergifordelene af to køkkener med hver deres fordele og ulemper.

Har du køkkenkendskab, sans for kvalitet og søger du job i Sorø, er du meget velkommen til at sende en mail til cafestorgade@gmail.com