Gå trygt til tandlægen

Tandlægehuset i Sorø finder du i bymidten, i den hyggelige ejendom på Fru Ingesvej 2, en sidevej til Alleen. Der er god mulighed for parkering bag huset, og hvis du kommer med bus, er der kort vej til busterminalen.

Tandlægerne følger strenge hygiejniske retningslinjer. De skiftende coronarestriktioner har ingen indvirkning haft på, hvordan tandlæger og klinikpersonale kan udføre det kliniske arbejde. Du kan derfor fortsat trygt gå til tandlæge. Husk at bestille tid først. 

Tre tandlæger
Tandlægerne Nils Poulsen og Kit Vibe-Hastrup Iuel blev i 2008 medejere af ejendommen.

Nils Poulsen overtog klinikken efter forgængeren Claus Poulsen. Niels er retsodontolog og med i organisationen Tandsundhed Uden Grænser. Det retsmedicinske fag bruger tandlægefaglig specialviden til aldersbestemmelse og identifikation af uigenkendelige dødsofre, f.eks. efter flystyrt.

Nils og Kit har siden fået følgeskab af tandlæge Julie Grube Dreyer. Desuden består holdet af fire klinikassistenter og en tandplejer. Ved kirurgiske indgreb eller indsættelse af implantater m.v. samarbejder klinikken med specialister, der kommer til klinikken, og udfører behandlingen i de rammer som patienterne
kender.

Der er ca. 5000 tandlæger i Danmark. Omtrent 20% arbejder med børn og unge i den kommunale tandpleje, mens ca. 60% har privat praksis som tandlægerne på Fru Ingesvej. Resten arbejder med forskning og andre erhverv.

Gamle tænder er guld værd
I Danmark er der vederlagsfri tandpleje til man fylder 18 år.

”I det ligger der et kæmpe forebyggelsesarbejde, som andre lande i kun meget ringe grad kender til. I fattige lande kan det gøre en kæmpe forskel bare at eje en tandbørste,” fortæller Kit Vibe-Hastrup Iuel på klinikkens Facebookside. 

”Derfor støtter Tandlægehuset i Sorø TUG, bl.a. ved donation af gamle guldtænder. Når din tandklinik donerer gamle guldtænder til TUG, smelter de tænderne sammen, sælger guldet og bruger hver en tjent krone på arbejdet i udviklingslande,” tilføjer hun.

Som medlem af Sorø Handel og Service støtter Tandlægehuset de aktiviteter foreningen organiserer for de handlende. Desuden bakker Tandlægehuset op om en række lokale kulturinstitutioner og idrætsforeninger.